Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 люти чушки
• 1 глава кромид лук
• 2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. кафява захар
• 1 ч.л. счукан бахар
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 4 щипки индийско орехче
• 3 щипки канела
• 3 щипки стрит босилек
• 2 щипки мащерка
• 2 щипки сладък червен пипер
• 2 щипки риган
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, нарязваме го на филийки и запичаме на скара, а доматите обелваме. Смиламе всичко и варим сместа на слаб огън 1 час и 30 мин.
Изсипваме в стъклен буркан и държим в хладилника или стерилизираме в малки бурканчета.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...