Продукти:
• 3 кг червени домати
• 2 люти чушки
• 1 глава кромид лук
• 2 ч.ч. оцет
• 3 с.л. кафява захар
• 1 ч.л. счукан бахар
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 4 щипки индийско орехче
• 3 щипки канела
• 3 щипки стрит босилек
• 2 щипки мащерка
• 2 щипки сладък червен пипер
• 2 щипки риган
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме лука, нарязваме го на филийки и запичаме на скара, а доматите обелваме. Смиламе всичко и варим сместа на слаб огън 1 час и 30 мин.
Изсипваме в стъклен буркан и държим в хладилника или стерилизираме в малки бурканчета.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...