Продукти:
• 7 кг червени домати
• 1 кг захар
• 4 ч.ч. оцет
• 1 к.ч. сол
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. смляно синапено семе
• 1 ч.л. смлян карамфил
• 1 ч.л. смляна канела от кора
• 10 стръка от магданоз
• 1 стрък от копър
• 1 стрък от целина
• 2 листа от босилек
Начин на приготвяне:
Пасираме доматите през сито. Обелваме лука и го смиламе с машинката за месо. Наливаме пасирания доматен сок в голяма тава и с непрекъснато бъркане сгъстяваме, докато намали обема си на 2/3. Добавяме захарта, оцета, лука, лютите чушки, подправките и скълцаните зелении.
Разбъркваме сместа и загряваме до кипване. Пасираме до идеално гладка маса. Със сгорещения сос пълним буркани, които затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...