Продукти: (за 10 бутилки)
• 7 кг червени домати
• 150 г лук
• 1 кг захар
• 800 мл оцет
• 20 люти червени чушки
• 20 г канела
• 10 г смлян карамфил
• 10 г смляно синапено семе
• 10 г смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените домати смиламе в машинка за месо с наконечник, поставяме ги в тава и при непрекъснато бъркане ги сгъстяваме, докато остане 2/3 от обема им.
Прибавяме захарта, оцета, лука, солта, лютите чушки, канелата, карамфила и черния пипер. След като кипне отново, наливаме соса в бутилки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...