Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г захар
• 7 с.л. сол
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. бяло вино
• 5 глави лук
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 2 с.л. ситно настърган хрян
• 1 пакетче смлян черен пипер
• 2 с.л. червен пипер
• 300 мл олио
• сокът от 2 едри глави пасиран чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите като отстраняваме ципите и семките. Слагаме захарта, солта и оцета и с бъркане сгъстяваме на слаб котлон.
Прибавяме настъргания на ситно ренде лук, чесновия сок, виното и хряна и варим още малко. Наливаме олиото, прибавяме останалите подправки и варим, докато кетчупът напълно поеме мазнината.
Насипваме в шишета или бурканчета, които стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...