Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 500 г захар
• 7 с.л. сол
• 1 ч.ч. оцет
• 1 ч.ч. бяло вино
• 5 глави лук
• 1/2 ч.л. смлян карамфил
• 2 с.л. ситно настърган хрян
• 1 пакетче смлян черен пипер
• 2 с.л. червен пипер
• 300 мл олио
• сокът от 2 едри глави пасиран чесън
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите като отстраняваме ципите и семките. Слагаме захарта, солта и оцета и с бъркане сгъстяваме на слаб котлон.
Прибавяме настъргания на ситно ренде лук, чесновия сок, виното и хряна и варим още малко. Наливаме олиото, прибавяме останалите подправки и варим, докато кетчупът напълно поеме мазнината.
Насипваме в шишета или бурканчета, които стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...