Кулинарни рецепти » Кетчуп с маслини

 Кетчуп с маслини

Продукти:

• 6 кг домати
• 1 глава целина
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. оцет
• 1 к.ч. нарязани маслини
• 10 стръка магданоз
• 10 стръка целина
• 1 парченце люта чушка
• 60-80 г сол
• 1 к.л. кимион
• 1 к.л. черен пипер
• 1 к.л. чубрица
• 2 щипки индийско орехче

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги прекарваме през машинка, която отделя семената. Нарязваме целината на малки кубчета и я сваряваме. Сипваме доматите в дълбок съд и варим на умерен огън.

Щом се посгъстят, прибавяме кубчетата целина, наситнените зелении, накълцаното чушле, захарта, оцета и подправките. Варим още 15 мин.

Накрая слагаме ситно нарязаните маслини и пасираме, докато получим гладка смес. Опитваме на сол, разсипваме кетчупа в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало