Продукти:
• 10 кг добре узрели домати
• 2 с.л. сладък червен пипер
• 2 с.л. горчица
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1 щипка стрит босилек
• 2 щипки смляна мащерка
• 2 щипки самардала
• захар, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме доматите през месомелачка, като ги почистваме от люспичките и семената. Варим ги в разлат съд, докато сместа стане по-гъста от нектар.
Отстраняваме от огъня, добавяме босилека и подправките. Насипваме в буркани и стерилизираме 5 минути.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...