Продукти:
• 10 кг узрели червени домати
• 300 г сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги варим на силен огън, без вода. Прибавяме солта и бъркаме непрекъснато. Щом изври течността им, сваляме ги от огъня и оставяме да изстине.
Прецеждаме през гъсто сито, за да останат в него люспите и семките. Полученото пюре наливаме в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...