Продукти:
• 10 кг узрели червени домати
• 300 г сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги варим на силен огън, без вода. Прибавяме солта и бъркаме непрекъснато. Щом изври течността им, сваляме ги от огъня и оставяме да изстине.
Прецеждаме през гъсто сито, за да останат в него люспите и семките. Полученото пюре наливаме в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....