Продукти:
• 10 кг узрели червени домати
• 300 г сол
Начин на приготвяне:
Измиваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги варим на силен огън, без вода. Прибавяме солта и бъркаме непрекъснато. Щом изври течността им, сваляме ги от огъня и оставяме да изстине.
Прецеждаме през гъсто сито, за да останат в него люспите и семките. Полученото пюре наливаме в бурканчета, затваряме ги и стерилизираме 10 минути.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...