Продукти:
• 10 кг месести домати
• 1 ч.ч. кафява захар
• 3-4 с.л. сол
• 1 ч.л. смлян кимион
• 1/2 ч.л. смлян черен пипер
• 2-4 стръка коприва
• 1 стрък целина
• 1 листо от орех
• 1-2 листа босилек
• 4 щипки индийско орехче
• 4 щипки канела
• 4 щипки риган
• 4 щипки смлян лют червен пипер
• 1 щипка стрит кориандър
• 1 щипка хрян
• 1 карамфилче
Начин на приготвяне:
Смиламе доматите и варим до пълно изпаряване на водата, като 15 мин преди да свалим от огъня, прибавяме захарта, солта и подправките.
След като свалим от огъня, отстраняваме ореховите листа, пасираме и разсипваме в малки бурканчета. Стерилизираме 10-15 мин.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...