Кулинарни рецепти » Домашен зелен хайвер

 Домашен зелен хайвер

Продукти:

• 500 г тиквички
• 50 г лук
• 5-6 скилидки чесън
• 1-2 с.л. смлени орехови ядки
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 50 г маслини без костилки
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Настърганите тиквички задушаваме в собствения им сос, докато се изпари водата. Подправяме със ситно нарязания лук, счукания със сол чесън, копър и смлени орехи.

Разбъркваме сместа и добавяме ситно нарязаните маслини и магданоза. Изсипваме в бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало