Продукти:
• 2 кг червени домати
• 200 г люти чушки
• 200 мл червено вино
• 200 мл гроздов сок
• 12 листа от целина
• 1 връзка магданоз
• 100 мл олио
• 100 мл оцет
• 2 с.л. сол
Начин на приготвяне:
Попарваме леко доматите, обелваме ги и ги настъргваме на ренде. Накълцваме лютите чушки без семето и ги прибавяме към доматите. Посоляваме и оставяме да престоят 1 нощ.
На другия ден добавяме останалите продукти и варим на умерен огън, докато водата от доматите поизври. Прецеждаме соса през марля, наливаме го в малки бутилки и стерилизираме 30 мин.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...