Кулинарни рецепти » Трайни домашни бисквити

 Трайни домашни бисквити

Продукти:

• брашно (колкото поеме за средно твърдо тесто)
• 5 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. разтопено краве масло
• 1 равна с.л. амонячна сода

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме содата, разтворена в 1 с.л. топла вода. Разбиваме добре и оставяме сместа 2 часа да почива. После сипваме маслото и брашно, колкото да омесим средно твърдо тесто.

Разделяме тестото на 4 топки, от които разточваме кори. С помощта на различни формички изрязваме бисквитки, които нареждаме на разстояние една от друга в намаслена тавичка. Надупчваме ги с вилица и печем до порозовяване в умерено загрята фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало