Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 20 г мая
• 1 ванилия
• 300 г брашно
• 1 белтък за намазване
• захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко прясно мляко и я оставяме да втаса. Смесваме я с останалото мляко и захарта. Прибавяме маслото, ванилията и брашното и замесваме гладко тесто. Оставяме тестото да втаса и след това го разточваме на кора с дебелина 7-8 мм.
С помощта на водна чаша изрязваме от тестото кръгове, намазваме ги с белтък, поръсваме ги със захар, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...