Продукти:
• 200 г свинска мас
• 1 к.ч. олио
• половин кофичка кисело мляко
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 800 г брашно
• конфитюр
• пудра захар
Начин на приготвяне:
От маста, олиото, киселото мляко със содата, солта, ванилията и брашното замесваме тесто. Разточваме кора с дебелина 5 мм, от която изрязваме правоъгълници.
Разстиламе в средата на правоъгълниците конфитюр и завиваме краищата им. Нареждаме бисквитите в намаслена тавичка и ги печем в предварително загрята умерена фурна.
След като опечем бисквитите, ги овалваме в пудра захар.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...