Продукти:
• 300 г смлени орехи
• 250 г пудра захар
• 4 белтъка
• 1 с.л. какао
• 1 опаковка бишкоти
• портокалова есенция
• 100 г шоколад
Начин на приготвяне:
Разбиваме на сняг белтъците заедно със захарта. Прибавяме смлените орехи и какаото. Разбъркваме сместа добре и оставяме да престои 12 часа на хладно. След това оформяме от нея малки питки.
Върху всяка питка слагаме по парче бишкота, потопена във вода с портокалова есенция. Правим от питките топки, които овалваме в настърган шоколад.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...