Продукти:
• 500 г брашно
• 400 г краве масло
• 6 жълтъка
• 30 мл прясно мляко
• 20 г каймак
• 30 г кристална захар
• 10 г сол
• 1 яйце за намазване
• счукани бадеми и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В дълбока купа пресяваме брашното и слагаме един по един изброените продукти, като предварително оставяме маслото добре да омекне. Бъркаме с дървена лъжица или шпатула, а не месим с ръце, докато получим хомогенно тесто.
Застиламе дъното на правоъгълна тавичка с по-тънко дъно с леко намокрена пергаментова хартия и из-сипваме тестото на тънък пласт. Намазваме го с яйце, наръсваме с бадемите и печем в загрята силна фурна.
Опечения блат нарязваме на правоъгълни бисквитки. Поръсваме ги със захар.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...