Продукти:
• 1 ч.ч. зехтин
• 1 кг брашно
• 2 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. пресен портокалов сок
• 1 ч.ч. сухо червено вино
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 с.л. мед
• 1 ч.л. канела
• 1/2 ч.ч. орехи, нарязани на едро
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В тенджера смесваме виното, захарта и меда. Слагаме на слаб огън и разбъркваме, докато се разтвори напълно захарта. Добавяме портокаловия сок, зехтина и канелата. Разбъркваме добре и сваляме от огъня (сместа не трябва да завира).
Пресяваме брашното с бакпулвера и постепенно добавяме към сместа като размесваме добре. Оформяме с ръце малки кръгчета, които нареждаме в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка.
Печем около 40 минути в предварително загрята до 110 градуса фурна. Поръсваме горещите бисквити с пудра захар.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...