Продукти:
• 2 яйца
• 200 г разтопено краве масло
• 180 г пудра захар
• 100 г смлени орехови ядки
• 1 к.ч. стафиди
• 4-5 счукани карамфилчета
• 1 малко индийско орехче
• 1 к.ч. ситно нарязани портокалови кори от сладко
• 400 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме последователно маслото, орехите, стафидите, карамфила, настърганото индийско орехче, ситно нарязаните портокалови кори и накрая – брашното. Замесваме тесто, разточваме кора и изрязваме от нея парченца.
Оформяме от тестените парчета топчета, които нареждаме в намаслена тава и печем в умерена фурна. Внимаваме да не ги препечем. Тези бисквити са трайни и са по-вкусни, след като престоят.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...