Продукти:
• 6 белтъка
• 150 г ягоди (малини, къпини)
• 400 г захар
• на върха на ножа сол
Начин на приготвяне:
Смачкваме плодовете на пюре, прибавяме захарта и ги варим на слаб огън 15-20 минути. След това разбиваме белтъците на твърд сняг заедно с 1 щипка сол.
Постепенно прибавяме към тях плодовото пюре, като продължаваме да бием енергично до получаването на хомогенна и розова белтъчна маса, която не капе от телта за бъркане.
С помощта на шприц оформяме целувките. Украсяваме ги с парченца ягоди. Печем ги на 130 градуса около 2 часа.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...