Продукти:
• 150 г краве масло
• 100 г пудра захар
• 1 яйце
• 1 ванилия
• 2 с.л. какао
• 250 г брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Последователно прибавяме яйцето, ванилията и брашното. Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на две части. Към едната част прибавяме какаото и отново омесваме много добре.
Разточваме двете части на кори с дебелина 3-4 мм. Слагаме корите една върху друга и ги навиваме на руло. Нарязваме рулото на кръгчета, които нареждаме в намаслена и набрашнена тавичка. Изпичаме ги в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...