Кулинарни рецепти » Шоколадови целувчици

 Шоколадови целувчици

Продукти:

• 200 г смлени орехи
• 4 белтъка
• 200 г пудра захар
• 30 г бадеми
• шоколад

Начин на приготвяне:

Разбиваме на сняг двата белтъка и ги смесваме със смлените орехи. Останалите белтъци разбиваме на гъст сняг и постепенно добавяме пудрата захар, като бием непрестанно. Съединяваме двете смеси.

Върху хартия за печене шприцоваме малки целувчици и ги печем на слаб огън. След като изстинат, ги поливаме с разтопен шоколад, а отгоре набождаме по едно бадемче.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало