Продукти:
• 4 твърдо сварени жълтъка
• 1 суров жълтък
• 1 пакетче краве масло
• 200 г пудра захар
• 1 с.л. лимонов сок
• 200 г брашно
• 200 г мармалад
Начин на приготвяне:
Разбиваме брашното със захарта до побеляване. Прибавяме твърдо сварените жълтъци, които сме стрили през сито, суровия жълтък, лимоновия сок и брашното. Замесваме тесто, което да може да се точи.
Разточваме кора с дебелина 5 мм и изрязваме от нея кръгчета. На половината от бисквитите изрязваме кръгчета в средата. Нареждаме всички бисквити в намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
Слепваме изпечените бисквити с мармалада. Преди да слепим бисквитите с изрязани кръгчета, ги поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...