Продукти:
• 2 банана
• 125 г бяла захар
• 125 г кафява захар
• 2 пакетчета краве масло
• 200 г брашно
• 2 ч.л. ванилова есенция
• 2 равни ч.л. сода бикарбонат
• 50 г какао
• 175 г овесени ядки
Начин на приготвяне:
Намачкваме бананите с вилица, прибавяме маслото, захарта и ванилията и разбиваме всичко на пухкава смес. Пресяваме брашното със содата и какаото и при непрекъснато биене го прибавяме към останалите продукти. Накрая прибавяме овесените ядки и разбъркваме.
Покриваме тестото и го оставяме в хладилника за 30 мин. После оформяме от тестото топчета с големината на орех и ги нареждаме на растояние в намаслена тавичка, като ги притискаме отгоре, за да станат плоски. Печем във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...