Кулинарни рецепти » Двуцветни бисквити

 Двуцветни бисквити

Продукти:

• 120 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 200 г брашно
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• 1 ванилия
• 30 г какао
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване


Разбиваме добре омекналото масло със захарта. Прибавяме жълтъка и пресятото със солта брашно. За-месваме тесто, което разделяме на две.

В едната част прибавяме какаото и премесваме. Правим двете теста на топки, които увиваме в намасле-на хартия и ги оставяме в хладилника за около половин час. Изваждаме ги от хладилника, оставяме ги да се поотпуснат и ги разточваме на две кори с дебелина 6-7 мм.

Светлата кора слагаме върху тъмната и след това ги навиваме на руло. Завива се в хартия и престоява около 1 час. След това го нарязваме на кръгчета с дебелина 5 мм.

Подреждаме бисквитите в намазнена тавичка и ги печем в загрята умерена фурна. Горещи ги намазваме с разбития белтък и ги наръсваме с кристалната захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало