Кулинарни рецепти » Двуцветни бисквити

 Двуцветни бисквити

Продукти:

• 120 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 200 г брашно
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• 1 ванилия
• 30 г какао
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване


Разбиваме добре омекналото масло със захарта. Прибавяме жълтъка и пресятото със солта брашно. За-месваме тесто, което разделяме на две.

В едната част прибавяме какаото и премесваме. Правим двете теста на топки, които увиваме в намасле-на хартия и ги оставяме в хладилника за около половин час. Изваждаме ги от хладилника, оставяме ги да се поотпуснат и ги разточваме на две кори с дебелина 6-7 мм.

Светлата кора слагаме върху тъмната и след това ги навиваме на руло. Завива се в хартия и престоява около 1 час. След това го нарязваме на кръгчета с дебелина 5 мм.

Подреждаме бисквитите в намазнена тавичка и ги печем в загрята умерена фурна. Горещи ги намазваме с разбития белтък и ги наръсваме с кристалната захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало