Продукти:
• 120 г краве масло
• 75 г пудра захар
• 200 г брашно
• 1 жълтък
• 1 щипка сол
• 1 ванилия
• 30 г какао
• 1 белтък за намазване
• кристална захар за поръсване
Разбиваме добре омекналото масло със захарта. Прибавяме жълтъка и пресятото със солта брашно. За-месваме тесто, което разделяме на две.
В едната част прибавяме какаото и премесваме. Правим двете теста на топки, които увиваме в намасле-на хартия и ги оставяме в хладилника за около половин час. Изваждаме ги от хладилника, оставяме ги да се поотпуснат и ги разточваме на две кори с дебелина 6-7 мм.
Светлата кора слагаме върху тъмната и след това ги навиваме на руло. Завива се в хартия и престоява около 1 час. След това го нарязваме на кръгчета с дебелина 5 мм.
Подреждаме бисквитите в намазнена тавичка и ги печем в загрята умерена фурна. Горещи ги намазваме с разбития белтък и ги наръсваме с кристалната захар.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...