Кулинарни рецепти » Листенца от лотос

 Листенца от лотос

Продукти:

• 500 г брашно
• 350 г захар
• 250 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 яйца
• 250 г бадеми

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта на пяна. Прибавяме изпечените и ситно нарязани бадеми, а след това – пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и оформяме от него руло с диаметър 3-4 см.

Оставяме го в хладилника 1-2 часа – най-добре в камерата. После нарязваме рулото на тънки филийки, които печем 5-6 мин в умерено загрята фурна.

Украсяваме сладките с капчици разтопен шоколад или мармалад.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало