Продукти:
• 500 г брашно
• 350 г захар
• 250 г краве масло
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. бакпулвер
• 2 яйца
• 250 г бадеми
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта на пяна. Прибавяме изпечените и ситно нарязани бадеми, а след това – пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме тесто и оформяме от него руло с диаметър 3-4 см.
Оставяме го в хладилника 1-2 часа – най-добре в камерата. После нарязваме рулото на тънки филийки, които печем 5-6 мин в умерено загрята фурна.
Украсяваме сладките с капчици разтопен шоколад или мармалад.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....