Продукти:
• 1 ч.ч. обелени и смлени бадеми
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
• 25 обелени цели бадеми
Начин на приготвяне:
Смесваме смлените бадеми с белтъците и разбиваме, докато получим гладка смес. Прибавяме пудрата захар и омесваме тесто. Разточваме го на кора с дебелина 5-8 мм, от която изрязваме кръгчета.
В средата на всяко кръгче слагаме по едно цяло обелено бадемче. Нареждаме бисквитите в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...