Продукти:
• 1 ч.ч. обелени и смлени бадеми
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
• 25 обелени цели бадеми
Начин на приготвяне:
Смесваме смлените бадеми с белтъците и разбиваме, докато получим гладка смес. Прибавяме пудрата захар и омесваме тесто. Разточваме го на кора с дебелина 5-8 мм, от която изрязваме кръгчета.
В средата на всяко кръгче слагаме по едно цяло обелено бадемче. Нареждаме бисквитите в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...