Продукти:
• 1 ч.ч. обелени и смлени бадеми
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. пудра захар
• 25 обелени цели бадеми
Начин на приготвяне:
Смесваме смлените бадеми с белтъците и разбиваме, докато получим гладка смес. Прибавяме пудрата захар и омесваме тесто. Разточваме го на кора с дебелина 5-8 мм, от която изрязваме кръгчета.
В средата на всяко кръгче слагаме по едно цяло обелено бадемче. Нареждаме бисквитите в намаслена и поръсена с брашно тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...