Продукти:
• 210 г краве масло
• 100 г смлени орехови ядки
• 70 г пудра захар
• 1 жълтък
• 280 г брашно
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло със захарта до побеляване. Прибавяме жълтъка, смлените орехи, ванилията и брашното. Замесваме гладко тесто.
Оформяме от тестото топчета, колкото орехче, нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна. Овалваме готовите бисквити в пудра захар.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...