Кулинарни рецепти » Канелени бисквитки

 Канелени бисквитки

Продукти:

• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 белтъка
• 1 ч.л. канела
• 10 счукани зърна карамфил

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг, постепенно прибавяме захарта и бием, докато се получи твърд сняг. После постепенно добавяме орехите, канелата и карамфила, като леко разбъркваме.

Разделяме сместа на две части. Поръсваме дъската за разточване с малко брашно и захар и върху нея разстиламе полученото тесто.

Режем малки правоъгълни формички, които редим в намазана с масло тава и печем до изсушаване в умерена фурна.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало