Продукти:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 белтъка
• 1 ч.л. канела
• 10 счукани зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг, постепенно прибавяме захарта и бием, докато се получи твърд сняг. После постепенно добавяме орехите, канелата и карамфила, като леко разбъркваме.
Разделяме сместа на две части. Поръсваме дъската за разточване с малко брашно и захар и върху нея разстиламе полученото тесто.
Режем малки правоъгълни формички, които редим в намазана с масло тава и печем до изсушаване в умерена фурна.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...