Продукти:
• 1 ч.ч. пудра захар
• 2 ч.ч. смлени орехови ядки
• 2 белтъка
• 1 ч.л. канела
• 10 счукани зърна карамфил
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на сняг, постепенно прибавяме захарта и бием, докато се получи твърд сняг. После постепенно добавяме орехите, канелата и карамфила, като леко разбъркваме.
Разделяме сместа на две части. Поръсваме дъската за разточване с малко брашно и захар и върху нея разстиламе полученото тесто.
Режем малки правоъгълни формички, които редим в намазана с масло тава и печем до изсушаване в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...