Кулинарни рецепти » Домашни целувки

 Домашни целувки

Продукти:

• 4 белтъка
• 250 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Използваме напълно сух емайлиран съд, в който разбиваме охладените белтъци, като постепенно прибавяве захарта. Трябва да получим гъст сняг, който при обръщане на съда не се излива.

Шприцоваме целувки в застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние помежду им. Печем във фурна, загрята до 100 градуса.

Когато целувките бухнат, намаляме температурата на 60 градуса и ги допичаме (изсушаваме). Целувките са готови, когато могат да се отлепят от хартията.

Автор: Ангелина Проданова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало