Кулинарни рецепти » Домашни целувки

 Домашни целувки

Продукти:

• 4 белтъка
• 250 г пудра захар

Начин на приготвяне:

Използваме напълно сух емайлиран съд, в който разбиваме охладените белтъци, като постепенно прибавяве захарта. Трябва да получим гъст сняг, който при обръщане на съда не се излива.

Шприцоваме целувки в застлана с хартия тавичка, като оставяме разстояние помежду им. Печем във фурна, загрята до 100 градуса.

Когато целувките бухнат, намаляме температурата на 60 градуса и ги допичаме (изсушаваме). Целувките са готови, когато могат да се отлепят от хартията.

Автор: Ангелина Проданова

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало