Продукти:
• 150 г пудра захар
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и бием сместа още 10-15 мин. Разтваряме содата в 1 с.л. топла вода и я прибавяме към сместа. След това започваме да сипваме по малко от брашното, докато получим умерено твърдо тесто.
Накъсваме тестото на топчета и разточваме топчетата на кори, като за юфка. Изрязваме от корите бисквити с помощта на бишкотена формичка. Нареждаме ги в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не ги прегорим, тъй като бишкотите се изпичат много бързо.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...