Продукти:
• 150 г пудра захар
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и бием сместа още 10-15 мин. Разтваряме содата в 1 с.л. топла вода и я прибавяме към сместа. След това започваме да сипваме по малко от брашното, докато получим умерено твърдо тесто.
Накъсваме тестото на топчета и разточваме топчетата на кори, като за юфка. Изрязваме от корите бисквити с помощта на бишкотена формичка. Нареждаме ги в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не ги прегорим, тъй като бишкотите се изпичат много бързо.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...