Продукти:
• 150 г пудра захар
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото заедно със захарта и прибавяме едно по едно яйцата и бием сместа още 10-15 мин. Разтваряме содата в 1 с.л. топла вода и я прибавяме към сместа. След това започваме да сипваме по малко от брашното, докато получим умерено твърдо тесто.
Накъсваме тестото на топчета и разточваме топчетата на кори, като за юфка. Изрязваме от корите бисквити с помощта на бишкотена формичка. Нареждаме ги в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, като внимаваме да не ги прегорим, тъй като бишкотите се изпичат много бързо.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...