Кулинарни рецепти » Бисквити за шампанско

 Бисквити за шампанско

Продукти:

• 3 яйца
• 60 г кристална захар
• 20 г брашно

Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъците от белтъците. Разбиваме белтъците със захарта като за торта. Прибавяме жълтъците и брашното.

Разбиваме добре и с шприц оформяме продълговати бисквити върху намаслена и набрашнена тавичка. Печем в умерена фурна. Поднасяме бисквитите със сладолед или ги използваме за направата на торти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало