Кулинарни рецепти » Чушки бюрек

 Чушки бюрек

Продукти:

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 5 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената, като внимаваме да не ги разкъсаме.

Отделно разбъркваме сиренето с наситнения магданоз и две от яйцата, които предварително сме разбили. Посоляваме чушките и ги пълним с тази смес.

Разбиваме останалите яйца с брашното, докато получим гладка смес за паниране. Потапяме пълнените чушки в панировката и ги пържим в сгорещеното олио до златисто оцветяване.

Автор: Йорданка Бръснарова

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало