Кулинарни рецепти » Чушки бюрек

 Чушки бюрек

Продукти:

• 1 кг чушки
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 5 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме чушките, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената, като внимаваме да не ги разкъсаме.

Отделно разбъркваме сиренето с наситнения магданоз и две от яйцата, които предварително сме разбили. Посоляваме чушките и ги пълним с тази смес.

Разбиваме останалите яйца с брашното, докато получим гладка смес за паниране. Потапяме пълнените чушки в панировката и ги пържим в сгорещеното олио до златисто оцветяване.

Автор: Йорданка Бръснарова

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Начало