Кулинарни рецепти » Спанак с грах по индийски

 Спанак с грах по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1/2 ч. ч. сушен и разполовен грах
• 2 ч. ч. вода
• 1/4 ч. л. куркума
• 1/2 ч. л. сол
• 500 г спанак
• 3 с. л. масло
• 1 с. л. пресен джинджифил
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. гарам масала
• 1 с. л. лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха в 2 ч.ч. вода за 1 час. Прибавяме куркумата и 1/2 ч. л. сол. Варим10 минути в същата вода. Прибавяме нарязания спанак и варим, докато по-голямата част от течността се абсорбира и грахът се свари.

Отделно загряваме маслото в тиган. Прибавяме нарязаните джинджифил и чесън и пържим, докато чесънът стане златист на цвят.

Прибавете гарам масала и веднага сипваме съдържанието на тигана при спанака и граха. Подправяме с лимонов сок и сол на вкус, разбъркваме и сервираме.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало