Кулинарни рецепти » Спанак с грах по индийски

 Спанак с грах по индийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1/2 ч. ч. сушен и разполовен грах
• 2 ч. ч. вода
• 1/4 ч. л. куркума
• 1/2 ч. л. сол
• 500 г спанак
• 3 с. л. масло
• 1 с. л. пресен джинджифил
• 4 скилидки чесън
• 1 с. л. гарам масала
• 1 с. л. лимонов сок
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха в 2 ч.ч. вода за 1 час. Прибавяме куркумата и 1/2 ч. л. сол. Варим10 минути в същата вода. Прибавяме нарязания спанак и варим, докато по-голямата част от течността се абсорбира и грахът се свари.

Отделно загряваме маслото в тиган. Прибавяме нарязаните джинджифил и чесън и пържим, докато чесънът стане златист на цвят.

Прибавете гарам масала и веднага сипваме съдържанието на тигана при спанака и граха. Подправяме с лимонов сок и сол на вкус, разбъркваме и сервираме.

Автор: Катя Симеонова

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало