Продукти: (за 4 порции)
• 400 г патладжани
• 100 г пиперки
• 100 г домати
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1/2 к.ч. зехтин
• 10-12 зърна черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме патладжаните, нарязваме ги на кръгчета и ги слагаме върху наклонена дъска, за да се отцедят. Нарязваме пиперките на ивички. Обелваме доматите и ги нарязваме на малки парченца. Посоляваме зеленчуците и поръсваме с черен пипер.
В сгорещен зехтин изпържваме първо патладжана, а след това - пиперките. Разпределяме патладжаните и пиперките в 4 чинии, а върху тях изсипваме доматите.
Отгоре заливаме с разбито кисело мляко, смесено със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...