Продукти: (за 5 порции)
• 6 картофа
• 2 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 50 г сирене
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме.
В подсолена вода сваряваме ориза. Размесваме го с картофеното пюре, яйцата, натрошеното сирене, нарязаните на ситно лук и магданоз. Подправяме със сол и черен пипер, и разбъркваме добре.
От сместа оформяме кюфтетата, които овалваме в брашно и пържим в силно сгорещено олио.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...