Кулинарни рецепти » Топено сирене

 Топено сирене

Продукти:

• 250 г сирене
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме сиренето на ренде и разбъркваме с млякото.

Разтопяваме маслото и запържваме в него брашното. Прибавяме смесеното с млякото сирене и пържим, като внимаваме да не загори.

Поднасяме топло с препечени филийки хляб.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало