Продукти: (за 2 порции)
• 250 г сирене
• 5 белтъка
• 3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на твърд сняг и прибавяме настърганото сирене, като непрекъснато бъркаме. Поръсваме ситно нарязан магданоз и черен пипер на вкус, разбъркваме и оформяме от сместа малки топчета.
Овалваме ги в брашното и пържим в силно загрятото олио. По време на пърженето топчетата увеличават обема си. Готови са, когато станат двойно по-големи.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...