Кулинарни рецепти » Кюфтета от лапад

 Кюфтета от лапад

Продукти:

• 1 кг лапад
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 150 г сирене
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и яйца за паниране
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме лапада (не много ситно). Задушаваме го в собствената му вода, докато омекне, след което го сваляме от огъня и пасираме.

Прибавяме ситно нарязания лук, сварените и намачкани картофи, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре, като прибавяме по малко галета.

После оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, потапяме в яйца и изпържваме в сгорещената мазнина.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало