Продукти:
• 1 кг лапад
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 150 г сирене
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и яйца за паниране
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада (не много ситно). Задушаваме го в собствената му вода, докато омекне, след което го сваляме от огъня и пасираме.
Прибавяме ситно нарязания лук, сварените и намачкани картофи, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре, като прибавяме по малко галета.
После оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, потапяме в яйца и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...