Продукти:
• 1 кг лапад
• 500 г картофи
• 1 глава лук
• 150 г сирене
• 1 яйце
• 2-3 с.л. галета
• магданоз, черен пипер, сол
• брашно и яйца за паниране
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме, измиваме и нарязваме лапада (не много ситно). Задушаваме го в собствената му вода, докато омекне, след което го сваляме от огъня и пасираме.
Прибавяме ситно нарязания лук, сварените и намачкани картофи, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз. Подправяме с черен пипер и сол и омесваме много добре, като прибавяме по малко галета.
После оформяме кюфтенца, които овалваме в брашно, потапяме в яйца и изпържваме в сгорещената мазнина.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...