Продукти:
• 600 г задушен спанак
• 300 г извара
• 6 с.л. настърган кашкавал (пармезан)
• 2 жълтъка
• 30 г краве масло
• сол
• брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата до получаването на гладка смес. Прибавяме жълтъците, задушения и пасиран спанак, 4 с.л кашкавал и сол на вкус. Разбъркваме добре и оформяме от сместа крокети, които овалваме в брашно.
Пускаме крокетите във вряща вода, изчакваме да изплуват и варим още 3-4 мин. После ги изваждаме с решетеста лъжица и след като се отцедят ги нареждаме в тавичка с разтопеното масло.
Поръсваме с останалия кашкавал и запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...