Продукти: (за 4 порции)
• 800 г пресни гъби
• 1 филия хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гъбите в подсолена вода. Нарязваме ги на дребно. Прибавяме накиснатия в млякото и изстискан хляб, 2 яйца, сол, нарязан на дребно магданоз, черен пипер и сол на вкус. Омесваме тесто, от което правим кюфтета.
Панираме ги в брашно и яйце, и ги пържим в сгорещена мазнина.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...