Продукти: (за 5 порции)
• 400 г картофи
• 1 кг карфиол
• 150 мл олио
• 50 г брашно
• 3 яйца
• 50 г галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола, прецеждаме и го нарязваме много дребно. Прибавяме сварените и настъргани картофи, яйцата и подправките.
Омесваме всичко много добре и от получената смес правим кюфтета, които овалваме в брашно и пържим в гореща мазнина.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...