Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 1 яйце
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. хлебни трохи
• магданоз, черен пипер, сол
• мазнина за пържене
За соса:
• 500 г гъби
• 1 1/2 ч.ч. бульон по избор
• 1 с.л. зехтин
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите и ги пасираме. Прибавяме яйцето и брашното, поръсваме наситнен магданоз и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Омесваме добре и оформяме от сместа малки крокети. Овалваме ги в трохите и ги пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.
Приготвяме соса по следния начин: Запържваме ситно нарязаните гъби в мазнината, след което добавяме брашното, соевия сос и сметаната. Подправяме с черен пипер и сол, разреждаме с бульона и варим десетина минути на тих огън.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...