Кулинарни рецепти » Байганети с гъби

 Байганети с гъби

Продукти:

• 32 печурки с еднаква големина
• 16 маслини
• 1 малка консерва аншоа
• 50 г краве масло
• 100 мл олио
• сол

За панировъчната смес:

• 125 г брашно
• 1 щипка сол
• 20 мл олио
• 2 яйца
• 1 водна чаша бира
• 20 мл коняк
• 2 белтъка

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата за панировката с олиото, бирата, коняка и солта. Сипваме брашното, като внимателно разбъркваме и оставяме сместа да престои 1 час в хладилник. После внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Почистваме гъбите и отстраняваме пънчетата. В половината от тях поставяме по 1 обезкостена маслина и парченце аншоа. Зхлупваме с останалите гъби и закрепваме с клечки за зъби. Потапяме гъбите в приготвената панировка и ги пържим до зачервяване в смес от олиото и маслото.

Автор: Надежда Стойчева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало