Продукти: (за 4 порции)
• 500 г коприва
• 500 г спанак
• 2 връзки магданоз
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. натрошено сирене
• сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Заливаме копривата, спанака и магданоза с вряща подсолена вода и ги оставяме на огъня само да заврят. Прецеждаме и ги нарязваме на ситно.
Прибавяме яйцата, брашното и натрошеното сирене. Разбъркваме.
С лъжица гребваме от сместа и пускаме в силно нагорещена мазнина. Пържим котлетите, докато потъмнеят.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...