Продукти: (за 5 порции)
• 300 г сух хляб
• 300 г тиквички
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г кашкавал
• 50 г сирене
• 1 с.л. ракия
• 1 к.ч. брашно
• магданоз, черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, нарязваме ги на малки парченца и ги сваряваме в млякото. Изчакваме да изстинат и ги намачкваме.
Прибавяме съвсем ситно натрошения хляб, яйцата, настърганите сирене и кашкавал, ракията, магданоз, черен пипер и сол. Бъркаме, докато получим еднородна смес.
С лъжица загребваме от готовата смес, оформяме кюфтета, овалваме ги в брашното и пържим в малко мазнина от двете страни до светло кафяв цвят.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...