Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг домати
• 1-2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 2 с.л. счукан сухар
• 1 к.ч. олио
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме доматите на филийки с дебелина 1 см. Посоляваме и овалваме в брашното. Потапяме ги в разбитите яйца, овалваме в ситно счукания сухар и ги пущаме в сгорещената мазнина да се изпържат от двете страни до златистокафяво.
Разбиваме киселото мляко заедно със ситно нарязания копър и сол на вкус. Поднасяме панираните домати със соса от киселото мляко.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...