Продукти:
• 10 средно големи пресни картофа
• 150 г шунка
• 2-3 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. галета
• 2-3 яйца
• сол
• 1 пакетче краве масло
Начин на приготвяне:
Варим картофите в подсолена вода до полуомекване. Обелваме ги и нарязваме на филии, дебели около 1 см. Нарязваме на много ситно шунката и я смесваме с брашното и галетата.
Отделно разбиваме яйцата. Овалваме картофените колелца в сместа от шунката и галетата, а след това ги потапяме в разбитите яйца. Пържим ги в силно сгорещено масло.
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...