Кулинарни рецепти » Крокети от моркови

 Крокети от моркови

Продукти: (за 4 порции)

• 4-5 моркова
• 100 г брашно
• 2-3 с.л. едро нарязани орехи или лешници
• 1 с.л. ситно нарязан пресен кориандър или магданоз
• 2 ситно нарязани пресни люти чушки
• 1 ч.л. къри
• 1/2 ч.л. сол
• 1/4 ч.л. бакпулвер
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Настъргваме морковите на ситно ренде и ги смесваме с брашното, ядките, солта, бакпулвера и подправките. Добавяме малко вода, така че да се получи гъста каша.

Със супена лъжица вземаме по малко от сместа и пущаме в сгорещената в дълбок тиган мазнина. Обръщаме често, за да покафенеят от всички страни. Регулираме огъня така, че крокетите да се изпържват за 4-5 мин.

Изваждаме готовите крокети и ги нареждаме в гевгир, за да се отцедят от мазнината. Поднасяме ги топли с кисело мляко и салата по избор.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало