Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 моркова
• 100 г брашно
• 2-3 с.л. едро нарязани орехи или лешници
• 1 с.л. ситно нарязан пресен кориандър или магданоз
• 2 ситно нарязани пресни люти чушки
• 1 ч.л. къри
• 1/2 ч.л. сол
• 1/4 ч.л. бакпулвер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Настъргваме морковите на ситно ренде и ги смесваме с брашното, ядките, солта, бакпулвера и подправките. Добавяме малко вода, така че да се получи гъста каша.
Със супена лъжица вземаме по малко от сместа и пущаме в сгорещената в дълбок тиган мазнина. Обръщаме често, за да покафенеят от всички страни. Регулираме огъня така, че крокетите да се изпържват за 4-5 мин.
Изваждаме готовите крокети и ги нареждаме в гевгир, за да се отцедят от мазнината. Поднасяме ги топли с кисело мляко и салата по избор.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...