Продукти:
• 600 г патладжани
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 чушка
• 200 г тиквички
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. пикантна горчица
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, почистваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1/2 см. Поръсваме ги със сол и брашно. Накълцваме ситно лука и чесъна. Обелваме доматите и ги нарязваме заедно с почистената чушка. С малка лъжичка изгребваме топчета от вътрешността на тиквичките.
Запържваме патладжаните в 4 с.л. олио, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. В 2 с.л. олио изпържваме и лука и чесъна. Последователно прибавяме чушките, тиквичките, доматите и запържваме всичко на тих огън. Подправяме с горчицата, сол, пипер, доматеното пюре и поднасяме заедно с патладжаните.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...