Продукти:
• 600 г патладжани
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• 4 домата
• 1 чушка
• 200 г тиквички
• 6 с.л. олио
• 1 с.л. пикантна горчица
• 1 с.л. доматено пюре
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме, почистваме и нарязваме патладжаните на филийки с дебелина 1/2 см. Поръсваме ги със сол и брашно. Накълцваме ситно лука и чесъна. Обелваме доматите и ги нарязваме заедно с почистената чушка. С малка лъжичка изгребваме топчета от вътрешността на тиквичките.
Запържваме патладжаните в 4 с.л. олио, изваждаме ги и оставяме да се отцедят. В 2 с.л. олио изпържваме и лука и чесъна. Последователно прибавяме чушките, тиквичките, доматите и запържваме всичко на тих огън. Подправяме с горчицата, сол, пипер, доматеното пюре и поднасяме заедно с патладжаните.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...