Продукти: (за 4 порции)
• 600 г картофи
• 500 г тиквички
• 3 яйца
• половин връзка магданоз
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме, обелваме и пасираме картофите.
Обелваме тиквичките, настъргваме ги и ги прибавяме към картофите. Добавяме ситно нарязания магданоз, 2 яйца, черен пипер и сол на вкус.
Оформяме кюфтета, които овалваме в брашното, потапяме в разбитото яйце и изпържваме в загрятата мазнина.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...