Продукти: (за 6 порции)
• 3 ч.ч. грах
• 1 кг чушки
• 2 глави лук
• 3 яйца
• 3-4 с.л. галета
• сол
• брашно за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме граха и го пасираме.
Опичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка. Оставяме да се отцедят и ги смесваме с граховото пюре. Прибавяме настъргания лук, яйцата, галетата и сол на вкус.
Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното и пържим в сгорещената мазнина.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...